FC Groningen deelt de punten met Utrecht na doelpuntloos gelijkspel

FC Groningen heeft zondagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Groningers handhaven zich door deze puntendeling in de subtop. Arjen Robben maakte een kwartier voor tijd zijn rentree bij de thuisploeg.

Doelman Sergio Padt behoedde de thuisploeg aan het begin van de tweede helft voor een tegengoal door knap met zijn voet te redden op een inzet van Sander van der Streek. Vlak daarna scoorde Sylla, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd viel Robben in voor de onzichtbare Lundqvist.

Te weinig

Voor beide doelen gebeurde vooral in de eerste helft veel te weinig. Groningen had iets meer balbezit en zag kopballen van Lundqvist en El Messaoudi overgaan. De gasten zetten hier bitter weinig tegenover. Af en toe prikte Kerk, maar de verdediging van de ploeg coach Danny Buijs stond wederom als een huis waardoor doelman Padt nauwelijks in actie hoefde te komen.

Geen wissels

De tweede helft begon zonder wissels aan beide kanten en met de genoemde kansen voor FC Utrecht. Mo El Hankouri en Alessio Da Cruz kwamen in de 65e minuut in het veld. Laatstgenoemde maakte daarmee zijn debuut voor de Groningers.

Gele kaarten

Groningen moest regelmatig overtredingen begaan om de gasten te stuiten. Zo verdwenen Dammers, Strand Larsen, El Messaoudi, Van Hintum en Matusiwa met een gele prent in het boekje van scheidsrechter Manschot. Utrecht rook hoe langer het duel vorderde dat er meer te halen viel, maar Padt stond pal en tevens ontbrak het aan zorgvuldigheid bij de gasten.

Zevende

Het inbrengen van Robben bracht in ieder geval mentaal een boost voor de thuisploeg, maar kansen werden er niet meer afgedwongen. FC Groningen staat op de zevende plaats in de eredivisie met zeven punten uit vijf duels. Volgende week zondag wacht voor de groen-witten de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aftrap in Limburg is om 12.15 uur.

Deel dit artikel:

Recent nieuws