Dutch Basketball League wil vasthouden aan competitie-opzet

De Dutch Basketball League (DBL) wil zo lang mogelijk vasthouden aan de huidige competitie-opzet, ook nu het seizoen vanwege de nieuwe coronamaatregelen voorlopig is onderbroken.

Dat hebben de belanghebbenden in gezamenlijk overleg besloten. De competitie werd vorige week, na drie speelrondes, vanwege corona afgebroken. Donar wist alle drie z'n wedstrijden te winnen.

Eén volledige speelronde

Dat betekent dat het uitgangspunt een volwaardige competitie van één volledige speelronde is en daarna een poulefase met opsplitsing in elite A en B. De uiterste deadline om voor een eventueel ander of aangepast speelschema te kiezen is half januari. De clubs zijn bereid om in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar twee wedstrijden per week te spelen, zodat in april alsnog de play-offfase kan beginnen.

Clubs verwachten ongeveer twee weken nodig te hebben om hun team weer wedstrijdfit te krijgen na de huidige lockdown van vier weken. Daarbij hangt veel af van de mogelijkheid om in de tussentijd volwaardig te kunnen trainen. De DBL probeert met andere professionele topsporten en NOC*NSF bij de overheid te lobbyen voor hervatting van de normale trainingen tijdens de lockdown van de competitie.

Wekelijks testen

Ook wordt de mogelijkheid besproken om bij de herstart alle spelers en staf wekelijks te gaan testen op het coronavirus, mits dit aantoonbaar gaat bijdragen aan het voorkomen van besmettingen.

De clubs zijn enorm gemotiveerd om sponsors en fans een zo volledig mogelijk product te kunnen bieden
Ramses Braakman - voorzitter DBL

Vermoedelijk wordt bij een herstart niet direct publiek toegelaten, of is slechts een deel van de gebruikelijke capaciteit toegankelijk. Om fans en sponsors zo goed mogelijk te blijven bereiken en betrekken, zet de DBL daarom samen met de clubs in op het verder professionaliseren van de livestreams.

Tot medio januari de tijd

Ramses Braakman, voorzitter DBL: 'De clubs zijn enorm gemotiveerd om sponsors en fans een zo volledig mogelijk product te kunnen bieden. Juist in deze tijden van grote onzekerheid willen we zo lang mogelijk duidelijkheid en houvast geven. Het is mooi dat we tot in ieder geval medio januari de tijd hebben om aanpassingen in het speelschema te voorkomen.'

Lees ook:
- Competies Donar en Lycurgus stilgelegd: 'We wisten dat het kon gebeuren'
- Groningse topcoaches verontwaardigd over sportbeleid: 'Het is een schande'

Meer over dit onderwerp:
donar sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws