Minderjarige Stadjer aangehouden voor gewapende overval op tabakszaak

De politie deed dinsdag onderzoek rond het Wielewaalplein
De politie deed dinsdag onderzoek rond het Wielewaalplein © 112Groningen
Voor de betrokkenheid bij een gewapende overval op een tabakszaak aan het Wielewaalplein in de stad Groningen, heeft de politie een minderjarige jongen uit de Stad aangehouden. De overval werd precies drie weken geleden op klaarlichte dag gepleegd.
Meteen na de overval hield de politie een verdachte aan, maar al gauw bleek dat diegene niets met de zaak te maken had. Via verklaringen van getuigen, informatie van de wijkagent en camerabeelden kwam de politie wel op het spoor van de dader(s).
De jongen werd in zijn huis gearresteerd en is daarna in een politiecel gezet. Bij het doorzoeken van de woning van de jongen werd onder meer een nepvuurwapen gevonden.

Hond

De overval mislukte overigens, want de overvaller sloeg op de vlucht nadat hij met een hond achter de toonbank van de zaak werd geconfronteerd. Toen de hond begon te blaffen, rende de overvaller de zaak uit. Even daarvoor had hij het personeel bedreigd met een mes, dat later in de omgeving werd teruggevonden en in beslag is genomen.
De minderjarige jongen wordt dinsdag gehoord over zijn betrokkenheid bij de overval. De politie zoekt nog naar een tweede verdachte.