IJshockeyclub GIJS vraagt tegemoetkoming gemeente vanwege corona (update)

Naast de dreigende financiële problemen bij volleybalclub Lycurgus dreigt ook ijshockeyclub GIJS in de problemen te komen. Net als de volleyballers hebben nu ook de ijshockeyers bij de gemeente aangeklopt. Dat heeft sportwethouder Inge Jongman (ChristenUnie) laten weten.

De bestuurder liet woensdagmiddag weten dat er inmiddels 'twee semi professionele sportclubs' bij het stadsbestuur hebben aangeklopt. Ze liet dat weten nadat het CDA aandacht vroeg voor de financiële situatie van sportclubs binnen de gemeente. Desgevraagd liet Jongman weten dat GIJS zich bij Lycurgus heeft gevoegd.

Vinger aan de pols

'Wij hebben herhaaldelijk aan verenigingen gevraagd of of er al financiële problemen zijn ontstaan, wij voelen ons daar als college verantwoordelijk voor', zegt Jongman, die daarnaast liet weten dat er dus twee clubs een reactie hebben gegeven op die vraag. 'Verder horen we dat de impact op de sluiting van de kantines groot is.'

Voorzitter Jacob van Gelder van GIJS laat weten dat alle facturen nog steeds betaald kunnen worden. Toch willen ze dat de gemeente hen ergens tegemoetkomt: ‘Bepaalde kosten heb je nodig om te kunnen spelen. De ijshuur kan hier een bottleneck in zijn. Als wij onder deze omstandigheden, zonder publiek moeten blijven spelen, wordt het lastig voor ons. Wij hoeven natuurlijk niet voor niets op het ijs te staan. We zouden graag de tarieven betalen die gelden voor recreatieve huur, dat is honderd euro goedkoper.’

Kwijtschelden huur

Jongman nam eerder het besluit om de huursom van de sportaccommodaties kwijt te schelden van 1 maart tot 1 juni. Het CDA wilde weten of zo'n maatregel nogmaals van stal wordt gehaald. Daar wilde de bestuurder echter niet op vooruitlopen, ze wil eerst landelijke maatregelen afwachten. Eerder dit jaar kreeg de gemeente een bedrag vanuit Den Haag om de sportclubs te compenseren.

Dit bericht is bijgewerkt met een reactie van de voorzitter van ijshockeyclub GIJS.


Lees ook:
- Verbazing bij gemeente over noodoproep Lycurgus: 'We zijn gewoon met elkaar in gesprek'
- Financieel tekort dreigt voor Lycurgus: ‘Gemeente, vraag ons eens hoe het gaat’
- Sportclubs Stad krijgen drie maanden huur terug

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws