Nog eens vijf besmettingen bij woonzorgcentrum De Dilgt

Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren
Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren © Patrick Wind/112 Groningen
Bij woonzorgcentrum De Dilgt in Haren zijn nog eens vijf bewoners positief getest op het coronavirus. Van hen is één persoon er slecht aan toe.
Op de ZINN-locatie in Haren waren tot en met afgelopen maandag al negen besmettingen geconstateerd. Daarmee komt het totaal aan positief geteste bewoners dus op veertien.

Palliatieve zorg

Van de vijf jongste besmettingen verkeert één persoon in slechte gezondheid. De bewoner krijgt palliatieve zorg, zo staat op de website van ZINN te lezen.
Vier van deze vijf wonen in de woningen 1 en 2, waar ook de andere positief geteste bewoners wonen. Zes andere bewoners van deze woonunits kregen een negatieve uitslag op hun test terug.

600 testen

'We hebben in totaal zo'n 600 testen lopen', zegt woordvoerder Marloes Lok. 'Daarvan is nog niet alles terug. Maar gelukkig hebben ook heel veel bewoners een negatieve testuitslag gekregen.'
Ook zes ZINN-medewerkers, werkzaam in de woningen 1 en 2, reageerden al eerder positief op hun test.

'We blijven volop testen'

'De komende dagen blijven we volop testen', aldus ZINN. 'Dat betekent dat De Dilgt en de omringende woontorens, met uitzondering van Brahms en Chopin, nog enkele dagen gesloten blijven voor bezoekers.'