Bekerfinale Donar gepland voor weekend 19 december

Donar-speler Davonte Lacy tijdens een eerdere wedstrijd
Donar-speler Davonte Lacy tijdens een eerdere wedstrijd © Orange Pictures
Het streven is dat de basketballers van Donar in het weekend van 19 december kunnen strijden voor de eerste prijs van dit jaar.
De bekerfinale, die vorig seizoen door de coronacrisis niet gespeeld kon worden, staat voor dat moment gepland door de Nederlandse Basketball Bond (NBB).
Donar bereikte de eindstrijd van de Basketball Cup, oftewel het bekertoernooi, door in de halve finale Landstede Hammers uit Zwolle over twee duels te verslaan. De finale stond oorspronkelijk gepland op 29 maart in MartiniPlaza tegen Aris Leeuwarden.

Historie

De Friezen behaalden voor het eerst in de historie de finale van het bekertoernooi door in de halve finale af te rekenen met Den Helder Suns. De Groningers hebben zich voor de tiende keer in de historie geplaatst voor de bekerfinale. De prijs werd zes keer gewonnen (2005, 2011, 2014, 2015, 2017, 2018).

Tickets

De NBB organiseert de finale in samenspraak met de Dutch Basketball League en de NOS, en hoopt iedereen die al een kaartje heeft gekocht een plaats te kunnen bieden. Mocht de finale niet gespeeld kunnen worden, dan worden de betaalde tickets terugbetaald.