Armoedig Oldambt ziet toch af van nieuw hockeyveld van 300.000 euro

Ingang van het sportpark van HCW
Ingang van het sportpark van HCW © Google Streetview
Hockeyvereniging HCW in Winschoten krijgt toch geen splinternieuw kunstgrasveld ter waarde van 300.000 euro. Oldambt ziet af van dat plan en zet nu volledig in op het plegen van groot onderhoud.
Volgens de gemeente zorgt dat ervoor dat het veld nog vijf jaar mee kan.

Hockeyveld

Er is onderzoek uitgevoerd naar het kunstgrasveld van de hockeyclub. Daar kwam uit naar voren dat het veld niet goedgekeurd kan worden ‘wegens onvolkomenheden’.
Een meerderheid van de gemeenteraad besloot om het geld vrij te maken voor de aanleg van een nieuw veld. Maar dat blijkt bij nader inzien niet nodig.

Bezuiniging

De gemeente verkeert financieel in een slechte positie en heeft al vaker nagedacht over mogelijke bezuinigingen op sportgebied. Een van die hersenspinsels is het realiseren van grote sportcomplexen, zogenaamde omni-sportaccommodaties.
Daarover wordt nog nagedacht, het plan voor het grote onderhoud aan het hockeyveld is daarentegen wel concreet. Als je alles bij elkaar optelt en van elkaar aftrekt, bespaart Oldambt met deze keuze bijna 80.000 euro. Dat geld stopt Oldambt in haar algemene reserve. De rest van het geld wordt gebruikt om (jaarlijks) onderhoud uit te voeren.