Vluchten vanaf Airport Eelde naar Scandinavische sneeuw uitgesteld

Groningen Airport Eelde
Groningen Airport Eelde © Arjan Kamphuys/RTV Noord
Touroperator BBI-Travel stelt de eerste vlucht vanaf vliegveld Groningen Airport-Eelde naar luchthaven Scandinavian Mountains voorlopig uit. De eerste vlucht zou oorspronkelijk op 17 december plaatsvinden, maar dit is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar 21 januari.
De bestemming ligt op de grens van Noorwegen en Zweden vlakbij de skigebieden van Trysil en Sälen. De bedoeling is dat er twee keer per week naar de bestemming gevlogen gaat worden. De laatste reis richting Scandinavian Mountains dit winterseizoen is op 14 maart.

Quarantaineplicht

Nederlanders die naar Noorwegen willen reizen, moeten eerst verplicht in quarantaine. Door alle onzekerheid rondom het coronavirus nam de bereidheid om te boeken af, laat directeur Henk van der Kooi van BBI-Travel in een persbericht weten. 'Het wegvallen van de Noorwegen-passagiers deed ons besluiten rustigere tijden af te wachten.'
Volgens BBI-Travel is de regio zelf nagenoeg coronavrij en veilig genoeg om naartoe te gaan. Passagiers die al geboekt hadden voor een van de uitgestelde vluchten, hebben er vrijwel allemaal voor gekozen om later af te reizen. De touroperator meldt dat slechts enkelen hun geld terug wilden.
In de komende jaren wil BBI-Travel ook andere plekken in het noorden van Europa aandoen van Groningen Airport Eelde, zoals Lapland en IJsland.