Ruit van Delfzijlster journalist ingegooid met putdeksel

De ruit is ingegooid met een putdeksel
De ruit is ingegooid met een putdeksel © René Wiegmink/ProNews
Bij de Delfzijlster journalist/fotograaf Richard Degenhart is in de nacht van zaterdag op zondag een ruit ingegooid. Eerder kwam een bedreiging binnen bij de redactie van de Eemskrant waar Degenhart de drijvende kracht van is.
De ruit in het huis van Degenhart is ingegooid met een putdeksel. De journalist denkt dat de vernieling te maken heeft met de bedreiging die via Facebook binnenkwam bij de redactie van de Eemskrant.

Foto van een achtervolgde auto

Volgens de schrijver van dat bericht moest er nog voor het weekend een foto worden verwijderd die Degenhart maakte na een achtervolging door de politie. Op de foto was de achtervolgde auto te zien.
Degenhart weigerde de foto weg te halen. Hij vindt dat hij voldoet aan de journalistieke eisen die worden gesteld aan een foto. Zo zijn de inzittenden van de auto onherkenbaar gemaakt. Ook is het kenteken 'geblurd'. 'Ze hebben nog geen twaalf uur gewacht tot het aflopen van het ultimatum', aldus Degenhart.

Aangifte en melding bij Persveilig

Tijdens het ingooien van het raam, omstreeks 02.00 uur, lagen Degenhart en zijn gezin te slapen. Hij werd wakker van de klap en het glasgerinkel. Toen hij naar buiten kwam, was er niemand te zien.
Degenhart zegt niet te zullen wijken voor dit soort bedreigingen. Als voorzorgmaatregelen overweegt hij camera's op te hangen bij zijn huis. Degenhart heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook heeft hij de organisatie 'Persveilig' op de hoogte gesteld. Die organisatie zet zich in voor de bescherming van journalisten tijdens het uitoefenen van hun vak.