Lopend Vuur: Ik kan heel goed zonder vlees

Een barbecue zonder vlees
Een barbecue zonder vlees © ANP
We zijn in Nederland weer meer vlees gaan eten. Voor het tweede jaar op een rij is de vleesconsumptie gestegen. Per persoon werd 39 kilo aan vlees en vleeswaren genuttigd.
De vleesvervangers winnen weliswaar aan populariteit, maar toch laten we ons stukje vlees kennelijk niet achterwege. Tussen 2009 en 2016 was er een daling van de vleesconsumptie. Sindsdien wordt er weer meer vlees gegeten.
Volgens de onderzoekers wordt er vooral in de horeca veel vlees gegeten. Ook de groei van het aantal toeristen speelt een rol. Los daarvan eten Nederlanders nog altijd graag vlees.
Hoe zit het met jouw belangstelling voor kippenpoten, hamburgers, biefstukken en schnitzels?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op de facebookpagina van Edwin op Noord.

Een uur langer weekend

'Fijn dat de wintertijd weer in gaat' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 7094 stemmers was 52 procent het daarmee oneens, 48 procent eens.