Duivenman bezorgd om sloop woning: 'Duiven nummer één, eigen huis op twee'

Kees Jongsma is er niet rouwig om dat zijn schimmelwoning in Appingedam tegen de vlakte gaat. Maar hij maakt zich wel zorgen om zijn kippen en duiven.

Jongsma is 68 en al sinds zijn zevende zijn duiven zijn lust en zijn leven. 'De duivenkooien zijn voor mij nummer één, mijn eigen huis is nummer twee.'

Schimmelwoning

De Damster houdt Weense middensnavelige tuimelaars. Ook lopen er sierkippen rond. 'Dat zijn Java krielkippen', verduidelijkt Jongsma.

De duiven van Kees Jongsma (Foto: Elwin Baas/RTV Noord)

Zijn woning is een van de honderd schimmelwoningen, waarvan de bewoners vorige week te horen kregen dat die worden gesloopt.

Geen garantie

Prima, vindt Jongsma, maar hij hoopt dat de onderkomens voor zijn duiven en sierkippen kunnen blijven staan. Die garantie heeft hij nog niet, en dat knaagt. 'Ik wil zekerheid, ik slaap er niet lekker van.'

Een paar straten verderop woont ook een duivenhouder. 'Die heeft al wel te horen gekregen dat de boel mag blijven staan. Maar op de bijeenkomst van donderdag is alleen gezegd dat het nog niet zeker is dat iedereen op de juiste plek terugkomt', stelt Jongsma.

Naast duiven heeft Jongsma ook kippen (Foto: Elwin Baas/RTV Noord)

Reactie Marenland

Woongroep Marenland laat aan RTV Noord weten dat zij gaan kijken waar de huidige huurders willen wonen. Op deze plek komen nieuwe woningen terug. De woningcorporatie zegt rekening te houden met de wensen van de huurders.

Lees ook:
- Honderd schimmelwoningen in Appingedam gaan tegen de vlakte

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws