De Dilgt weer deels open na corona-uitbraak

Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren
Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren © Patrick Wind/112 Groningen
Verpleegcentrum De Dilgt in Haren gaat vanaf woensdag weer gedeeltelijk open voor bezoek. Ook het appartementencomplex De Cirkel en de bijbehorende woontorens Bach, Verdi en Mozart staan weer bezoekers toe.
Alleen woning 1 tot en met 4 in hoofdgebouw De Dilgt blijven voorlopig gesloten voor bezoek. Op de rest van de afdelingen kan per bewoner weer één vaste bezoeker worden ontvangen tijdens bezoekuren.

Voorzorgsmaatregelen

Het dragen van een mondkapje is voor bezoekers verplicht. Ook wordt bij binnenkomst van het hoofdgebouw de temperatuur gemeten en moet een vragenlijst worden ingevuld. Het bezoek mag ook alleen op de kamer plaatsvinden; een uitstapje zoals een wandeling is verboden.
'Wij zijn blij dat we weer bezoek kunnen ontvangen, maar zijn ons erg bewust van de risico’s', schrijft zorgorganisatie ZINN op haar website. 'Daarom het dringende verzoek om bij milde klachten thuis te blijven.'
Voor bewoners van de woontorens en De Cirkel gelden andere regels: zij mogen drie bezoekers per dag ontvangen. Ook mogen ze even de deur uit, als ze dat willen.

Bewoner overleden

In een vleugel van De Dilgt brak twee weken geleden het coronavirus uit. In eerste instantie bleken negen bewoners en vijf medewerkers besmet. Later kwamen daar nog eens meerdere gevallen bij.
Vorige week overleed een bewoner van De Dilgt aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om een bewoner die palliatieve zorg kreeg.