Tijdelijk viaduct over Paterswoldseweg woensdagnacht geplaatst

In de nacht van woensdag op donderdag plaatst Aanpak Ring Zuid een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg in de stad Groningen. Die nacht is de weg afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers.

Het viaduct wordt gebouwd aan de zuidzijde van de zuidelijke ringweg.

'Om het verkeer over dit tijdelijke viaduct te leiden, bouwen we ook een tijdelijke weg', schrijft Aanpak Ring Zuid op haar site. 'Die loopt vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein, langs de Laan van de Vrede.'

Mogelijk overlast

'Voor de aanleg en ingebruikname van de tijdelijke weg zijn bij het Vrijheidsplein de nodige werkzaamheden nodig.' De aannemerscombinatie waarschuwt voor eventuele overlast, zoals licht, geluid en bouwverkeer, op de nacht van woensdag tot donderdag, en eventueel ook voor de nacht erna.

De noordelijke rijbaan vrij maken

Eind november moet het verkeer dat de stad Groningen binnenkomt uit de richting van Drachten, naar het Julianaplein toe over de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct.

Het verkeer de stad uit (dus vanaf het Julianaplein richting Drachten) wordt verschoven naar de oude zuidbaan. Zo komt het noordelijke deel van het viaduct vrij, om gesloopt te worden en plaats te maken voor de vernieuwde zuidelijke ringweg.

Uiteindelijk moet de vernieuwde Ring Zuid er bij de Paterswoldseweg zo gaan uitzien:

Een impressie van het nieuwe viaduct over de paterswoldseweg. (Foto: Aanpak Ring Zuid)

Lees ook:
- Tijdelijke ringweg wordt deels gebouwd op... piepschuim
- Verkeershinder en geluidsoverlast bij Paterswoldseweg in Stad
- Laan van de Vrede in Stad gaat half jaar dicht voor autoverkeer
- Alles over de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws