Politie spreekt met bestuurder donkere BMW in onderzoek naar dodelijk ongeluk in Haren

Een herdenking van vrienden en familie een dag na het ongeluk op de Rijksstraatweg
Een herdenking van vrienden en familie een dag na het ongeluk op de Rijksstraatweg © Joey Lameris
De politie heet een automobilist opgespoord die mogelijk meer kan vertellen over de oorzaak van een fataal ongeluk op de Rijksstraatweg in Haren op 8 maart van dit jaar.
Dat ongeluk kostte het leven van een 20-jarige automobilist uit Zuidlaren en zijn 19-jarige passagier uit Gasselte. De 20-jarige bestuurder kwam direct om het leven bij het eenzijdige ongeval, zijn 19-jarige bijrijder stierf een dag later in het ziekenhuis.

Met hoge snelheid over Rijksstraatweg

Haren de Krant meldde eind vorige week dat de politie in het kader van het onderzoek naar dit ongeluk op zoek was naar de bestuurder van een donkere BMW. Volgens getuigen zou die de auto van de slachtoffers hebben achtervolgd. Beide auto's reden vlak voor het fatale ongeluk met hoge snelheid over de Rijksstraatweg.

Appjes over conflict

De bestuurder van de BMW is na de crash gestopt, maar weer weggereden toen de hulpdiensten arriveerden. Volgens de krant, die sprak met de moeder van de omgekomen bestuurder, was uit app-verkeer van de mannen van eerder op de avond af te leiden dat er een conflict was geweest met iemand in een donkere BMW.
De moeder van de 20-jarige man uit Zuidlaren deed een oproep aan de bestuurder om zich te melden, zodat er misschien meer duidelijkheid zou kunnen komen over de oorzaak van het fatale ongeluk.
Het is de politie nu dus gelukt deze man op te sporen. Volgens een woordvoerder wordt hij gehoord over de gebeurtenissen van die avond.