Erik Bouwman op het ijs bij Team IKO

Erik Bouwman gaat aan de slag bij schaatsteam IKO. Hij gaat de ploeg ondersteunen en adviseren op sporttechnisch gebied. De Groninger schaatscoach begint per direct en is aanstaand weekend al actief bij de NK Afstanden in Heerenveen.

Bouwman werd afgelopen zomer ontslagen bij de Duitse schaatsbond. Hij werkte daarvoor in Zuid-Korea en was ook trainer van Jong Oranje.

Bouwman: 'Ik volg Team IKO al vanaf de oprichting intensief en ik heb veel respect voor wat de broers Martin en Erwin ten Hove hebben neergezet. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring in te zetten met als doel het team weer een stukje verder te brengen.'

De trainers hebben een verleden met elkaar bij Team VPZ

Hij zal niet dagelijks op het ijs staan. De Groningse schaatstrainers hebben een verleden met elkaar. Jaren geleden waren ze met z'n drieën bij Team VPZ. 'We hebben altijd goed contact gehouden en weten dus goed wat we aan elkaar hebben. De komende jaren willen we een hechte en professionele staf neerzetten en daar past Erik perfect bij', vertellen de broers.

Team IKO krijgt van schaatsbond KNSB ook een topteamlicentie. Het is voor het eerst dat IKO aan alle eisen daarvoor voldoet.

Lees ook:
- Team IKO is 'een beetje uit de hand gelopen'
- Gronings schaatsteam ziet alternatief wedstrijdplan wel zitten

Deel dit artikel:

Recent nieuws