Knickerbockers zegevieren in eerste klasse

GRONINGEN - The Knickerbockers sprongen er zaterdag uit met hun prestatie. De andere eerste klasseploegen uit onze provincie delfden het onderspit.
Knickerbockers

The Knickerbockers behaalden de grootste overwinning van de eerste speelronde in de eerste klasse E. Thuis werd Eems Boys uit Delfzijl met maar liefst 6-0 verslagen. De doelpunten werden over beide helften verdeeld. Hiddo Wijma scoorde drie keer. Dienand Veenstra, Wouter van Looyengoed en Matthijs ter Horst troffen elk 1 keer doel.

Holwierde

Holwierde heeft de eerste wedstrijd van de competitie verloren. Op het eigen Sportpark Katmis won Urk met 2-1. De ruststand was 2-0. Egbert Bosma scoorde het enige doelpunt voor Holwierde. In het laatste kwartier ging Holwierde op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen leverde dat niet op.

Viboa

Viboa uit Winsum verloor de uitwedstrijd tegen Noordscheschut met 4-2. In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig. De ruststand was 1-1. Henri Bierling en Johan Niemeijer scoorden namens Viboa.

CVVB

CVVB uit Bedum liep in Assen tegen een forse nederlaag aan tegen ACV. Het werd 4-1. ACV opende de score in de eerste helft. Pieter van der Zee maakte gelijk. Nog voor rust kwam ACV weer op voorsprong. Na rust kon ACV de score gemakkelijk uitbreiden. De doelpunten van ACV kwamen op naam van Martin Bloem(2x), Ren Westerveen en Jan Hooiveld.