‘Optie uitbreiding militaire vluchten Groningen Airport Eelde niet concreet’

Een marshaller op Groningen Airport Eelde
Een marshaller op Groningen Airport Eelde © ANP
De directie en Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde denkt na over een scenario om militaire vluchten op de luchthaven uit te breiden, maar die optie is nog helemaal niet concreet. Dat zegt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA).
Interim-directeur Bart Schmeink van Groningen Airport Eelde stelde eerder dit jaar dat meer militaire vluchten op de luchthaven een mogelijkheid is om de inkomstenstroom voor het noodlijdende vliegveld te laten groeien. Maar er is nog geen belangstelling van het ministerie van Defensie, zegt Rijzebol.

Toekomstperspectief

De gedeputeerde wil nog niets zeggen over de toekomstscenario’s van Groningen Airport Eelde. Een deel van Provinciale Staten wil binnenkort debatteren over de luchthaven, maar Rijzebol geeft aan dat de Staten daar niet teveel van moeten verwachten.
‘Er is op 10 december een aandeelhoudersvergadering. Binnen een maand zullen wij als college met een voorstel komen hoe we met Groningen Airport Eelde omgaan. Ik bind mij aan de afspraak die ik met u als Staten maak, dat u bij het onderwerp betrokken wordt. Ik wil mij niet aan de datum van de aandeelhoudersvergadering binnen om vooraf al met een compleet plan te komen.’