KunstKerk Warffum wint Culturele Stimuleringsprijs Het Hogeland

Wethouder Eltjo Dijkhuis (links) overhandigt de cheque aan Jan-Dirk Gardeniers van KunstKerk in Warffum
Wethouder Eltjo Dijkhuis (links) overhandigt de cheque aan Jan-Dirk Gardeniers van KunstKerk in Warffum © Gemeente Het Hogeland
De KunstKerk in Warffum heeft de culturele stimuleringsprijs van de gemeente Het Hogeland gewonnen. Dinsdag is na een digitale bijeenkomst met alle genomineerden het prijzengeld van duizend euro overhandigd.
De jury vindt dat de oprichters Jan-Dirk Gardeniers en Gerrie Jonker de kerk in Warffum omgetoverd hebben tot een stimulerende plek voor kinderen uit Het Hogeland om kennis te maken met kunst en cultuur. Er zijn regelmatig workshops, concerten en theatervoorstellingen in het gebouw.

Gedreven

Het juryrapport heeft het verder over ‘een broedplek voor nieuwe initiatieven’ en ‘een gedreven organisatie’. Dit jaar bestond die jury uit Els Wessels, Fred Reiffers, Sarah Stiles, Anne Wine Jansen en Rixt Vellenga.
De Stichting Monnikenwerk en cultureel café Wongema in Hornhuizen werden tweede en derde in de uitverkiezing. Eervolle vermeldingen waren er voor Stichting Landgoed Verhildersum en het culturele evenement Festival Ulrum.
De culturele prijs van Het Hogeland is in 2019 ingesteld. Met de prijs wil de gemeente het culturele klimaat in Het Hogeland stimuleren en de zichtbaarheid van cultuur vergroten.