Opnieuw brand in Veendam; man aangehouden

VEENDAM - Twee aangrenzende panden aan het Beneden Westerdiep in Veendam zijn zondagnacht door brand verwoest. In de leegstaande gebouwen was tot voor kort café Jansen & Jansen gehuisvest. De politie heeft een 40-jarige Veendammer opgepakt op verdenking van brandstichting.
Surveillerende agenten zagen rond middernacht een man hard wegrennen en de bosjes induiken. Ze vonden dit verdacht en rekenden hem in. Vlak daarna kwam de melding van brand binnen.
Bij de brand zijn twee mensen lichtgewond geraakt. Zij hebben rook ingeademd en moesten naar het ziekenhuis. Een andere buurtbewoner moest uit voorzorg zijn huis verlaten. De brandweer vreesde even dat het vuur zou overslaan naar een dierenwinkel, maar dit gevaar was snel geweken. Rond half drie was de brand onder controle.
Er zijn de laatste tijd vaker branden geweest in Veendam. Vorige week woensdagnacht brandde nog een leegstaand pand aan het Bocht Oosterdiep uit. De politie onderzoekt of de 40-jarige man hier ook verantwoordelijk voor is.