Bouw scholencampus Appingedam start deze maand

De nieuwe campus is waarschijnlijk over twee jaar klaar
De nieuwe campus is waarschijnlijk over twee jaar klaar © De Unie Architecten
In Appingedam begint deze maand de bouw van de nieuwe scholencampus. Op de campus komen drie middelbare scholen en een vestiging van het Noorderpoort. Met de bouw is 35,5 miljoen euro gemoeid.
De campus komt op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis Solwerd. Dat gebouw is het afgelopen jaar gesloopt. Enkele weken geleden ging de leegstaande zusterflat tegen de vlakte.
Op de campus is ruimte voor 1700 leerlingen. Zij komen van de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en het Noorderpoort. Deze schoolgebouwen zijn niet aardbevingsbestendig en worden waarschijnlijk gesloopt.

Moestuinen en sportstrand

Naast de schoolgebouwen komen er ook andere faciliteiten op de campus. ‘Denk aan studio’s voor film, muziek en grafische technieken, een sciencevleugel met labs, een theater, een danszaal, een multifunctioneel sportveld, indoor sportzalen, techniekwerkplaatsen, moestuinen, pluktuinen, een sportstrand, een mini-bos en nog veel meer’, zegt projectdirecteur Klaas Reinders.
De campus wordt gebouwd door bouwbedrijf BAM. Naar verwachting gaan de deuren in het schooljaar van 2022/2023 open.