Verfzaak Muller in Musselkanaal is nu Hofleverancier (update)

Verfhandel Muller, Hofleverancier
Verfhandel Muller, Hofleverancier © Google Streetview
Verfzaak Muller in Musselkanaal mag zich vanaf maandag Hofleverancier noemen. De winkel bestaat dit jaar 100 jaar.
Verfzaak Muller aan de Markstraat kreeg maandagmiddag door Commissaris van de Koning René Paas, in het bijzijn van burgemeester Yvonne van Mastrigt, het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uitgereikt.

'Ontzettend blij mee'

'Dit is heel speciaal, we zijn er ontzettend blij mee', zegt Martin Muller van de verfzaak. 'Via een handgeschreven brief kregen we te horen dat de aanvraag was toegewezen.'

Familiezaak

De familiezaak heeft hiermee het recht om het koninklijk wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te dragen.
De passie voor het product spat ervan af en wordt al jaren doorgegeven
Burgemeester Van Mastrigt over Verfzaak Muller
'Al sinds de oprichting in 1920 draagt Verfzaak Muller bij aan de ontwikkeling van deze regio', zei Van Mastrigt bij de plechtigheid die in kleine kring werd gehouden vanwege corona. 'De passie voor het product spat ervan af en wordt al jaren doorgegeven. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de volgende generatie al klaarstaat.'
Verfzaak Muller is in 1920 opgericht door Christiaan Johan Muller. Als meester-schilder reisde hij rond, waaronder in Amerika. Teruggekomen in Nederland zag hij de behoefte bij mensen om zelf te bepalen hoe hun huis eruit moest komen te zien.

Kleine of middelgrote bedrijven

De eretitel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ is een koninklijke onderscheiding voor kleine of middelgrote bedrijven die minstens honderd jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in de regio en de branche. Een voorwaarde is dat de onderneming van onbesproken gedrag is.
'Als gemeente Stadskanaal koesteren we zulke familiebedrijven. Terecht dat Verfzaak Muller dit Predicaat heeft gekregen', aldus Van Mastrigt.
Dit bericht is aangevuld met een reactie van Martin Muller