Oralek wint 33e Run van Winschoten

WINSCHOTEN - De Tsjech Daniël Oralek heeft de 33e editie van de RUN van Winschoten gewonnen. Hij liep de hele 100 kilometer aan de leiding.
Oralek finishte na 7 uur en 20 seconden. Hij verbeterde daarmee zijn persoonlijk record met 25 minuten. De Hongaar Attila Vozar werd tweede met een achterstand van negen minuten.
De 50-jarige Jan Albert Lantink uit Borne was met de derde plaats de beste Nederlander in 7 uur 10 minuten en 8 seconden. Het leverde hem de Nederlandse titel op. Edward de Ruiter uit Ten Boer haalde wederom de finish niet. Deze keer speelde een oorontsteking hem parten.
Bij de dames ging winst naar de Duitse Birgit Schönherr Holscher. Ida Verduin Boone uit Schagen werd Nederlands kampioene bij de vrouwen.

Financiën

Het had niet veel gescheeld of de ultraloop over 100 kilometer was dit jaar niet doorgegaan. Na een noodkreet van het bestuur kwamen alsnog de benodigde sponsoren over de brug. Gevolg was wel dat er alleen om de Nederlandse titel gelopen wordt. De EK of WK kampioenschappen waren toen allang vergeven door de internationale bond.