Schietincident Huygensstraat in Stad was 'poging tot moord'

Het slachtoffer (rechts), met zijn vinger in het verband, samen met zijn partner.
Het slachtoffer (rechts), met zijn vinger in het verband, samen met zijn partner. © Opsporing Verzocht
Volgens de politie was het schietincident in de Huygensstraat in Stad afgelopen 20 oktober, waarbij een man gewond raakte aan zijn hand, een poging tot moord.
Dat zei politiewoordvoerder José van Gijssel dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht.
Het 36-jarige slachtoffer werd door een kogel getroffen in zijn vinger, waarbij hij nog altijd de kans loopt dat het topje van deze vinger moet worden geamputeerd, zo liet hij dinsdagavond weten.

Tijdens het eten ging de deurbel

Samen met zijn partner vertelde hij wat er op dinsdagavond 20 oktober, rond 20:30 uur, was voorgevallen. Tijdens eten ging de deurbel.
'We hebben een afspraak dat eten voor ons tweetjes samen is, dus dan doen we niet een, twee, drie open. Toen er nog een keer werd gebeld, ben ik het balkon opgelopen. Vervolgens ben ik over de reling heen gebogen, en heb gevraagd: 'Wie bent u? Waarop degene zich omdraaide en op mij begon te schieten.'

'Ik ben beschoten'

Hij keek naar z'n handen, ging naar binnen, en zei tegen z'n partner: 'Ik ben beschoten'. 'Beschoten? Doe niet niet zo mal.' 'Ja, beschoten. Kijk maar, ik zit onder het bloed.'
Je beseft in eerste instantie helemaal niet dat je zo maar wordt beschoten, en dat het nog echte kogels zijn ook nog
Het slachtoffer
'Je beseft in eerste instantie helemaal niet dat je zo maar wordt beschoten, en dat het nog echte kogels zijn ook nog', aldus het slachtoffer.
Het slachtoffer op zijn balkon, waar hij werd beschoten
Het slachtoffer op zijn balkon, waar hij werd beschoten © Opsporing Verzocht
De politie vond vervolgens twee kogelhulzen bij de portiek.

Getuigen ziet kale man in bomberjack fietsen

Volgens José van Gijssel hebben veel buurtbewoners de twee harde knallen gehoord op 20 oktober.
Van Gijssel: 'We beschouwen dit als een poging tot moord. De dader heeft heel bewust op het slachtoffer geschoten. Hij stond op maar enkele meters van hem vandaan.'

Camera's in Grunobuurt gezocht

Zo'n vijftien seconden na de schoten, heeft een buurtbewoner een kale man, met een donkerblauw bomberjack op een oud model damesfiets wegrijden richting het Hoornsediep. De politie doet aan iedereen die in de Grunobuurt woont en camera's heeft hangen de oproep hun beelden van 20 oktober te bekijken, en deze eventueel te delen met de politie.
Het signalement van de dader luidt: 1.80 meter, kaal/zeer kort geschoren haar, donkerblauw bomberjack
Het item in Opsporing Verzocht: