Lopend Vuur: De nieuwe coronamaatregelen zijn logisch

Premier Rutte (links) en minister De Jonge voorafgaand aan de persconferentie
Premier Rutte (links) en minister De Jonge voorafgaand aan de persconferentie © ANP
Ook de komende tijd gelden strenge coronaregels. Op de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond bleek dat er nog een tandje bij moet de komende twee weken.
Zo roept het kabinet iedereen op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen, ook niet in de kerstvakantie. Bij de eerste uitbraak waren veel besmettingen terug te voeren op wintersportvakanties. Ook landen met het stempel code geel zijn eigenlijk taboe.
Het kabinet sluit ook de komende twee weken bibliotheken, theaters, bioscopen, pretparken, dierentuinen en musea. En de groepjes waarin we ons bewegen worden nog kleiner: op straat is de groepsgrootte maximaal twee in plaats van vier. Daarnaast wordt opgeroepen om niet te gaan funshoppen en je boodschappen alleen te doen.
Voor bepaalde regio's waar de besmettingen hoog blijven dreigen nog strengere maatregelen.
Het kabinet hoopt uiteindelijk te bereiken dat we de zorg ontlasten, de wachtlijst voor patiënten met andere klachten verkleinen en we wellicht in gezamenlijkheid kerst kunnen vieren.
Wat is je mening hierover?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil je meepraten? Deel je mening en toelichting op de facebookpagina van Edwin op Noord.

Wie wordt president van Amerika?

'Ik denk dat Trump de Amerikaanse verkiezingen gaat winnen' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 6345 stemmers denkt 58 procent van niet, zij denken dat Joe Biden wint. 42 procent ziet Trump winnen.