Politie schiet bewapende man in voet in asielzoekerscentrum Ter Apel (update)

Het azc in Ter Apel (ter illustratie)
Het azc in Ter Apel (ter illustratie) © ANP
Een politieagent heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man in zijn voet geschoten in het asielzoekerscentrum in Ter Apel.
De politie was afgekomen op de melding dat een man in het azc een beveiligingsmedewerker met een mes zou bedreigen. Agenten troffen op het terrein inderdaad een bewapende man aan, die zich volgens de politie 'bedreigend opstelde'.

Schot in voet

De man verzette zich tegen zijn aanhouding en enkele andere bewoners van het azc hielpen hem. Agenten werden bekogeld met allerlei voorwerpen, waaronder grote glasscherven, en ze werden bedreigd. Volgens de politie was de situatie zo alarmerend dat één van de agenten een schot moest lossen. Een man werd daarbij in zijn voet geraakt. Hij is behandeld door ambulancepersoneel.
Een andere verdachte is aangehouden met behulp van een politiehond en er is pepperspray gebruikt.

Vijf arrestaties

Naast de man zijn nog drie personen aangehouden. De vier verdachten zijn 20, 21, 25 en 27 jaar oud. Ze worden verdacht van bedreiging, poging tot doodslag en vernieling.
De politie doet onderzoek naar het incident. Meer informatie is op dit moment niet bekend. Het gebruik van het politiewapen wordt onderzocht door de Rijksrecherche.
Dit bericht is aangevuld met o.a. de leeftijd van de verdachten.