Stadjer bedenkt uitschuifbaar visnet als 'snoepvanger' voor Sint-Maarten

Hoe ontvang je met Sint-Maarten op een handige manier snoep als je anderhalve meter afstand moet houden? Stadjer André Wolters heeft daarvoor een mooie oplossing bedacht.

Wolters heeft drie kinderen die allemaal Sint-Maarten lopen. Maar met corona verloopt 11 november natuurlijk nét iets anders.

Te onhandig en te tijdrovend

Als gever kun je natuurlijk een bak bij de weg zetten waar de kinderen wat lekkers uit kunnen halen. Of de kinderen zetten hun tasje op de straat, doen een stapje terug en vervolgens stop je er wat snoepgoed in. Maar dat is veel te onhandig en te tijdrovend, vonden Wolters en zijn kinderen.

'Als het hard waait, waait het tasje weg. Mensen moeten bukken om het snoep in het tasje te doen en de kinderen moeten achteruit lopen. Dat duurt veel te lang, dat is een drama voor die kinderen', zegt Wolters. 'Toen ben ik gaan zoeken op internet. Ik vond een heel leuk uitschuifbaar visnetje van 3,95 euro.'

Lampion vastgeplakt aan visnetje

Het netje lijkt op een ouderwetse, uitschuifbare antenne van een auto. 'Daar heb ik het stokje van de lampion met een paar stukjes tape aan vastgeplakt. Zo komen de kinderen geen handen tekort en kunnen ze voldoende afstand houden, want dit is meer dan anderhalve meter afstand', vertelt Wolters op Radio Noord.

Volgens de Stadjer is het de ideale oplossing voor kipkapkogel. 'Mensen kunnen wat in het netje doen, de kinderen stoppen het in hun tas of rugzak, en hup, weer door naar het volgende huis. Zo kunnen ze veel meer snoep binnenhalen en ja, daar gaat het natuurlijk om', lacht hij.

Lees ook:
- Winkeliers vieren Sint-Maarten in aangepaste vorm: 'Anders is het vragen om moeilijkheden'
- Sinterklaasintochten in hele provincie geschrapt vanwege corona

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws