Man brengt doos met explosieven naar politiebureau

De lijnwerpers zijn deze week door de EOD opgeblazen
De lijnwerpers zijn deze week door de EOD opgeblazen © screenshot Facebook Politie Ommelanden Midden
Een inwoner van de gemeente Midden-Groningen heeft vorige week een doos met explosief materiaal bezorgd op het politiebureau van Hoogezand. Dat schrijft de politie Ommelanden Midden op Facebook.
De man meldde zich aan de balie van het politiebureau. Hij had een groot blik bij zich met daarin acht onbekende, mogelijk explosieve voorwerpen. Omdat de politie het niet vertrouwde, werd het bureau uit voorzorg ontruimd en is een expert opgetrommeld.

Scheepvaartexplosief

Die stelde vast dat in de doos lijnwerpers zaten, die in de scheepvaart worden gebruikt. In die lijnwerpers zit een beetje explosief materiaal. De kracht daarvan wordt gebruikt om op zee snel en over grote afstand een reddingslijn uit te gooien, bijvoorbeeld naar mensen die te water zijn geraakt.
Toen bleek dat de voorwerpen niet direct gevaarlijk waren, mochten de politiemedewerkers weer naar binnen. De man die de lijnwerpers naar het politiebureau bracht, is niet aangehouden. Volgens de politie in Hoogezand heeft hij bij de kustvaart gewerkt.

Opgeblazen in Wildervank

Begin deze week heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie de scheepvaartexplosieven tot ontploffing gebracht in Wildervank. Bekijk het filmpje daarvan hieronder: