Nog eens drie bewoners verpleeghuis De Dilgt overleden aan corona

Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren
Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren © Patrick Wind/112 Groningen
Het coronavirus heeft de afgelopen dagen opnieuw drie levens geëist in woonzorgcentrum De Dilgt in Haren.
Het gaat om drie bewoners van de psychogeriatrische vleugel in het hoofdgebouw. Daarmee komt het aantal coronaslachtoffers in De Dilgt op zes. Eerder overleden ook al drie bewoners van dezelfde afdeling door het virus.
In totaal raakten veertien bewoners na de uitbraak in oktober besmet. Ook een aantal medewerkers liep het virus op. Daar zijn de laatste tijd geen nieuwe gevallen bijgekomen, aldus een woordvoerder: 'De bewoners die nu nog besmet zijn, lijken aan de beterende hand'.

Bezoekersregeling aangepast: van drie naar twee

De psychogeriatrische afdeling blijft voorlopig gesloten voor bezoekers. In de rest van het hoofdgebouw en de overige gebouwen zijn bezoekers inmiddels wel weer welkom, maar het maximum aantal bezoekers per bewoner is teruggebracht van drie naar twee per dag.
Dat geldt ook voor de andere woonzorglocaties van ZINN, waarvan De Dilgt deel uitmaakt. Deze aanpassing is in lijn met de extra maatregelen van het kabinet, die voorschrijven dat iedereen niet meer dan twee bezoekers thuis mag ontvangen. Dit geldt in elk geval tot 18 november.