Boerenactiegroep FDF wil beter inkomen voor de boer via een speciaal keurmerk

Een strijder van FDF
Een strijder van FDF © ANP
De boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op deel te nemen het keurmerk FarmerFriendly, dat moet zorgen voor een eerlijker inkomen.
Volgens Farmers Defence Force is het inkomen van de boeren te laag. In de oproep op social media schrijft de groep:
'Het inkomen is te laag, daarover is iedereen het eens: het ministerie van LNV, het Europees Parlement, de Europese Commissie, maatschappelijke ondernemers, afnemers zoals supermarkten en zuivelverwerkers. Maar hebben deze partijen ook een concrete oplossing bedacht? Nee!'

Groter deel van de marge

Farmers Defence Force heeft daarom een keurmerk ontwikkeld voor een andere verdeling van de winsten die gemaakt worden op landbouwproducten. Een groter deel van de marge zou dan naar de boeren gaan.
Volgens de FDF kunnen de supermarkten de handel met het keurmerk aan hun klanten duidelijk maken dat zij bijdragen aan een beter inkomen voor de boer.

Later meer informatie

FDF is sinds begin van dit jaar bezig geweest met het ontwikkelen van FarmerFriendly. Hoe dat keurmerk precies gaat werken , en welke partijen zich er aan willen verbinden is nog niet duidelijk. Daarover wil de FDF binnenkort meer informatie geven.