Provincie raakt coronasubsidies nog niet kwijt

De subsidie is beschikbaar voor allerlei corona-aanpassingen
De subsidie is beschikbaar voor allerlei corona-aanpassingen © Mario Miskovic / RTV Noord
De provincie heeft tot nu toe 215.000 euro verstrekt aan 54 bedrijven en organisaties om de kosten te drukken van coronamaatregelen, zoals desinfectiepalen, een online betaalsysteem of spatschermen. Maar er ligt tot december ruim een miljoen euro subsidie op de plank.
Het overgrote deel van het geld is dus nog beschikbaar. Om de subsidie beter onder de aandacht te krijgen, zijn de provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) dat de aanvragen afhandelt, samen een promotiecampagne begonnen.

Kleine winkels

Met het geld kunnen kleine winkels en bedrijven, sportverenigingen, musea, dorps- en wijkcentra, kerken en welzijnsorganisaties in aanmerking komen voor maatregelen om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Daaronder valt bijvoorbeeld ook het inhuren van een architect of aannemer voor aanpassing van de inrichting.

1,5 meterregeling

Met behulp van deze zogenoemde 1,5 meterregeling kunnen organisaties de helft van de gemaakte kosten vergoed krijgen. De subsidie bedraagt minimaal 500 en maximaal 2.500 euro.