Zestig tot zeventig banen weg bij voormalig Aldel

Een van de productiehallen van het bedrijf
Een van de productiehallen van het bedrijf © ProNews
Aluminiumfabriek Damco in Delfzijl, het voormalige Aldel, schrapt in verband met de coronacrisis volgend jaar zestig tot zeventig arbeidsplaatsen. Dat zullen vooral uitzendkrachten zijn. Het personeel is inmiddels geïnformeerd.
Dat bevestigt een woordvoerder van Damco na een bericht in het Dagblad van het Noorden. De reorganisatie zou nodig zijn, omdat de stroomprijs sterk is gestegen en daarmee ook de productiekosten. Ook is als gevolg van de coronacrisis de vraag naar aluminium gedaald.

Uitzendkrachten

Bij Damco werken 350 vaste krachten plus een 'flexibele schil' van ongeveer 150 uitzendkrachten en ander tijdelijk personeel. Volgens een woordvoerder staat in het sociaal plan dat het vaste personeel bij de reorganisatie zoveel mogelijk buiten schot blijft.

Toekomst niet in gevaar

De toekomst van Damco staat niet op het spel. Het bedrijf sloot eerder dit jaar een groot contract voor de productie van maximaal 180.000 ton aluminium tot aan het eind van 2021. De afnemer is Glencore, een mijnbouwbedrijf dat actief is in ruim 35 landen en daar in totaal ruim zestig verschillende grondstoffen wint.