Marktplaatskoper beroofd en mishandeld in Stad

De politie onderzoekt de omgeving
De politie onderzoekt de omgeving © ProNews
Een 37-jarige man uit Ten Boer is dinsdagmiddag mishandeld en beroofd aan de Kornoeljestraat in Groningen. Volgens de politie had het slachtoffer een afspraak met iemand via Marktplaats.
De man zou een telefoon kopen, maar kreeg een klap met een klauwhamer op zijn hoofd. Het slachtoffer is vervolgens beroofd van het geld dat bestemd was voor de telefoon.

Dader slaat toe op straat

De mishandeling en de beroving gebeurden op straat. Het slachtoffer was onderweg naar een afgesproken adres, maar voordat hij dat adres kon bereiken, werd hij aangevallen en geslagen.

Hoe ziet de dader eruit?

De politie heeft nog niemand aangehouden. 'We zoeken naar een donkere man tussen de 16 en 20 jaar met een dikke neus en donkere kleding. Bovenop zijn hoofd heeft hij kroeshaar en aan de zijkant is hij kaal', zegt een woordvoerder van de politie.

'Ophalen is veiligste manier van handelen'

Volgens de politie zijn dergelijke berovingen en oplichtingen via Marktplaats moeilijk te voorkomen. 'Het lijkt erop alsof dit slachtoffer alle zekerheden al had ingebouwd. Hij wilde zelf de telefoon ophalen en dat is toch de veiligste manier van handelen via Marktplaats', zegt de woordvoerder.
Het slachtoffer is meegenomen door een ambulance. De politie heeft een jas van het slachtoffer meegenomen voor sporenonderzoek en een mondkapje dat vermoedelijk van de dader was.