Bouw nieuwe supermarkt Spijk begint eind deze maand

Het ontwerp van de nieuwe supermarkt in Spijk
Het ontwerp van de nieuwe supermarkt in Spijk © Bron: Gemeente Delfzijl
Na ruim tien jaar plannen maken start over enkele weken de bouw van de nieuwe supermarkt in Spijk. De gemeente Delfzijl laat weten dat alle vergunningen inmiddels rond zijn.
De nieuwe winkel komt achter het huidige pand van de Coop. Als de nieuwe supermarkt zo goed als klaar is, wordt de huidige winkel gesloopt om plaats te maken voor een parkeerplaats.

'Dorp is eraan toe'

Locatiemanager Wiebe Buist liet eerder al weten dat de supermarkt te klein is voor het dorp. 'De schappen zijn te klein, te smal en te kort. De hele inventaris is gewoon af.' Het dorp is volgens hem toe aan de nieuwe supermarkt.
Het pand van de huidige Coop in Spijk is verouderd en te klein geworden
Het pand van de huidige Coop in Spijk is verouderd en te klein geworden © Martin Drent/RTV Noord
Buist wilde eerst bouwen in de buurt van de N33, maar de gemeente wilde de supermarkt in het dorpscentrum houden. De Coop en de gemeente konden het in eerste instantie niet eens worden over de aankoop van het stuk grond achter de huidige super. Na jaren onderhandelen kwam er een akkoord.

Meer veranderingen

De nieuwe supermarkt opent in juni 2021. De winkel wordt 400 m2 groter dan de huidige supermarkt. Door de sloop van het oude pand komt er meer parkeergelegenheid.
Op de plek van de nieuwbouw bevond zich een speeltuin. Die komt in een andere vorm terug. Ook komt er een nieuwe sloot voor de afvoer van regenwater, waardoor het water beter weg zal stromen.