Delfzijl aast op overname voormalige school voor woningbouw

Het voormalige schoolgebouw aan de Prins Bernhardlaan in Delfzijl
Het voormalige schoolgebouw aan de Prins Bernhardlaan in Delfzijl © Google Street View
Burgemeester en wethouders van Delfzijl willen een voormalig schoolgebouw aan de Prins Bernardlaan in de havenstad kopen. Het is de bedoeling om het pand te slopen voor de bouw van nieuwe woningen.
In Delfzijl moeten vele honderden woningen herbouwd worden vanwege de versterkingsoperatie.

Zestig tot zeventig nieuwe huizen

In het voormalige schoolgebouw zit op dit moment de wasserette van Werkplein Fivelingo. Ook houdt de Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD) er regelmatig activiteiten voor wijkbewoners en zit Lentis in een deel van het pand.
De gemeente wil het gebouw overnemen, omdat de naastgelegen Jan Ligthartschool in de zomer van 2022 leeg komt te staan. De school gaat verhuizen naar een nieuw kindcentrum. Beide gebouwen kunnen dan worden gesloopt om plaats te maken voor zestig tot zeventig nieuwe woningen.

Duurt nog enkele jaren

'Het is een hele mooie locatie om woningen te bouwen vlakbij het centrum', zegt wethouder Hans Ronde (VVD). 'We willen eerst de lege locaties in de stad opvullen en dan is dit een hartstikke mooie plek.'
Voor de huidige gebruikers wordt een nieuw onderkomen gezocht. Daar is nog de tijd voor, omdat de sloop niet eerder dan in de zomer van 2022 zal plaatsvinden.
Met de overname en sloopkosten is in totaal 670.000 euro gemoeid. De raad moet eind november toestemming geven voor het plan.