PVV-er Ton van Kesteren spreekt meest klare taal

Ton van Kesteren van de PVV
Ton van Kesteren van de PVV © Robert Pastoor/RTV Noord
PVV-Statenlid Ton van Kesteren is woensdag vereerd met de Klare Taal Bokaal 2020. De jury van de Jongeren Adviesraad vond dat hij de meest begrijpelijke taal sprak tijdens de behandeling van de provinciale begroting.
Deze keer beoordeelde de jury in verband met corona het spreekgedrag van de Statenleden via de digitale weg vanuit huis. De jongeren keken vooral of de politici er in slaagden een samenhangend verhaal te houden in begrijpelijke taal.

Sterke intonatie

Van Kesteren nam met zijn sterke intonatie het publiek het beste in zijn gedachtegang van zijn betoog mee, zo vond de jury. CDA-er Robert de Wit kreeg een eervolle vermelding.

Vijfde keer

Het was de vijfde keer dat de Klare taal Bokaal werd uitgereikt. Opmerkelijk is dat de winnaar al gevlogen was toen de prijs werd uitgereikt . Van Kesteren was al op weg naar de vergadering van de Groninger gemeenteraad waar hij ook in is vertegenwoordigd.
Eerdere winnaars van de Klare Taal Bokaal zijn onder andere Stieneke van der Graaf (huidig Kamerlid voor de ChristenUnie) en Tim Zwertbroek (D66).