Begroting Westerkwartier vastgesteld, bonus voor boa's

Twee boa's op de fiets
Twee boa's op de fiets © RTV Noord
De gemeenteraad van Westerkwartier heeft woensdagavond de begroting van 2021 goedgekeurd. Dat gebeurde met algemene stemmen. Na een vergadering van zes uur en een kwartier stemden alle drieëndertig raadsleden voor.
Tijdens de vergadering werden harde noten gekraakt door enkele oppositiepartijen. VVD, Sterk Westerkwartier en GroenLinks spraken hun teleurstelling uit over de verhoging van de onroerendezaakbelasting. Ook uitten enkele partijen hun ongenoegen over een bezuiniging op het duurzaamheidsbeleid.

Extraatje voor hardwerkende boa's

Tevredenheid was er bij oppositiepartij 50Plus. Een door fractievoorzitter Chris Veeze ingediende motie om de boa’s in de gemeente een eenmalige bonus van driehonderd euro te geven, kreeg instemming van een ruime meerderheid van de gemeenteraad.
Volgens Veeze verdienen de handhavers de bonus omdat ze in verband met corona extra hard moeten werken en veel over zich heen krijgen. Omdat politieagenten een eenmalig bonus krijgen, vindt Veeze het gerechtvaardigd dat ook boa’s een extra bedrag krijgen.