FC Groningen enige koploper van eredivisie

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag in de Euroborg met 3-1 gewonnen van Feyenoord. De ploeg van Ron Jans is door deze overwinning de enige koploper van de eredivisie. Vorige week moesten de Groningers de eerste plaats nog delen met Heerenveen, maar de Friezen verloren zaterdagavond van NAC.
Sepp de Roover opende de score uit een vrije schop in de 21ste minuut. Marcus Berg zorgde in de 81ste minuut voor de 2-0. André Bahia maakte er in de slotfase 2-1 van, maar Berg bepaalde de eindstand: 3-1.

Bekijk het gesprek met Marcus Berg
Man minder
Feyenoord moest na tien minuten verder met tien man, omdat Kevin Hofland een rode kaart had gekregen. Hij haalde Marcus Berg op weg naar het doel onderuit. Niettemin kreeg Feyenoord nog flink wat kansen. Zo had Jon Dahl Tomasson Feyenoord in de eerste helft de 1-1 kunnen bezorgen, maar hij miste op een haar na. Goran Lovre kreeg vlak voor de pauze een grote kans op de 2-0. Hij stond oog in oog met keeper Henk Timmer van Feyenoord, maar die wist net op tijd een hand tussen de bal en het doel te steken.

Kansen

In het begin van de tweede helft vlogen de kansen over en weer. Eerst kreeg opnieuw Lovre een dot van een kans. Vervolgens was het de beurt aan het Rotterdamse duo Tomasson en Roy Makaay. Daarna ging Petter Andersson ervandoor. Hij werd vastgehouden door Georginio Wijnaldum en uiteindelijk gestopt door Timmer, die bovenop de Zweed sprong. De keeper van Feyenoord raakte bij deze actie geblesseerd en moest vervangen worden door Rob van Dijk. Wijnaldum kwam goed weg met een gele kaart.
FC Groningen heeft nu 10 punten uit 4 wedstrijden en blijft dus aan de leiding in de eredivisie.