Verdachten ontvoering Kometenstraat staan terecht

Onderzoek bij de woning aan de Kometenstraat
Onderzoek bij de woning aan de Kometenstraat © ProNews
Drie mannen uit Hoogezand, Schiedam en Groningen staan vandaag terecht voor gijzeling, afpersing en diefstal van 1000 euro.
Ze zouden in januari van dit jaar een Pakistaanse student hebben gegijzeld in de stad Groningen. De verdachten kenden elkaar via de avondwinkel van de 22-jarige Hoogezandster. De mannen uit Schiedam en Stad kwamen daar als klanten. Ze spraken weleens af in de woning van de Schiedammer aan de Kometenstraat.
De Hoogezandster regelde van alles voor het tweetal. Op een gegeven moment vroegen de twee of hij tiewraps, ducttape en een touw kon kopen. Hij stelde geen vragen en leverde de boel.

Auto met flinke laadbak

Op 21 januari van dit jaar vroegen ze hem om een auto met een flinke laadruimte. Hij leende de auto van zijn ouders en reed naar Groningen. Daar zat het drietal uren te wachten in de auto.
Een van hen droeg een grote tas met een kleed erin. Uiteindelijk stapte het tweetal uit en kwam terug met een man die ze dwongen om in de auto te stappen. Er ontstond een worsteling waar bij de man uit Hoogezand gewond raakte.

Drie dagen geblinddoekt en gerold in een tapijt

Uren reden ze rondjes, tot ze uitkwamen bij de woning aan de Kometenstraat. Daar werd het slachtoffer, gewikkeld in het tapijt en met een sok in zijn mond, naar binnen gebracht en op bed gelegd. Uiteindelijk heeft hij daar drie dagen geblinddoekt en afgedekt gelegen.
Het slachtoffer moest zijn vader bellen en zeggen dat hij 250.000 euro aan bitcoins moest betalen. Als hij de politie in zou schakelen, zou zijn zoon vermoord worden en zijn vingers worden afgeknipt.
Uiteindelijk is hij bevrijd door de politie. De man is teruggekeerd naar Pakistan.
De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor deze zaak.