Mick Jagger opent tentoonstelling Unzipped, maar wel online

Mick Jagger
Mick Jagger © ANP
Mick Jagger opent de Stones-tentoonstelling Unzipped, die vanaf vrijdag 20 november in het Groninger Museum te zien zal zijn.
Niet dat Jagger in hoogsteigen persoon naar Stad zal komen. Nee, Jagger opent de tentoonstelling online, zo laat het museum weten.

Vanwege corona volledig online

Dat zal hij op 19 november om 17:00 uur doen op rollingstonesgroningen.nl. 'Vanwege corona is de opening volledig online. Vanaf 20 november is het publiek welkom met een vooraf op de website gereserveerd ticket', aldus het museum.
De aftrap van Unzipped is ook meteen het moment dat het Groninger Museum z'n deuren na de gedeeltelijke lockdown heropent. Op donderdag 19 november kunnen sponsoren en leden van de Vrienden van het Groninger Museum alvast een kijkje nemen

Enkele hoogtepunten

Leo Blokhuis interviewt Mick Jagger en toont samen met directeur Andreas Blühm enkele hoogtepunten uit de tentoonstelling. Ook interviewt Blokhuis een aantal bekende Nederlanders die groot fan zijn van de band. Lucy Woesthoff (voormalig pr-manager van de Stones) Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank), Matthijs van Nieuwkerk (presentator) en Humberto Tan (presentator) vertellen allemaal over hun bijzondere band met de Stones.
Tickets voor de tentoonstelling zijn vanaf 14 november online te koop. Vanwege de onzekerheid rond de ontwikkelingen van het coronavirus en de maatregelen van de overheid, worden tickets telkens per week verkocht. Elke zaterdag zijn er weer nieuwe tickets beschikbaar.

400 originele objecten

The Rolling Stones - Unzipped toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio in het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.
De expositie duurt tot en met zondag 28 februari volgend jaar.