Tynaarlo wil voormalige scheepswerf Beuving bebouwen

De voormalige scheepswerf Beuving in De Punt
De voormalige scheepswerf Beuving in De Punt © Google Streetview
De gemeente Tynaarlo ziet een plan voor vijf watersportgerelateerde bedrijfspanden en - woningen op de voormalige scheepswerf Beuving in De Punt wel zitten. De bebouwing ligt gevoelig. Bij een brand op het terrein kwamen in 2008 drie brandweermannen om het leven.
RTV Drenthe schrijft erover. Op de oude scheepswerf staan op dit moment boten opgeslagen. Na de fatale brand is er weinig meer gebeurd aan het gebied.

Fietsnelweg naar Stad

De koper van het terrein wil nieuwbouw op de locatie. Bedrijfspanden die passen bij de plek, zegt hij. Daarbij is er ruimte voor de fietssnelweg Assen-Groningen die straks deels over het terrein heen gaat.
De boten die er nu opgeslagen staan moeten verdwijnen, net als een oude boerderij op het terrein.

Verpauperd

Het college van B&W van Tynaarlo is blij met de plannen omdat het terrein de afgelopen jaren flink verpauperd is. De oude scheepswerf ligt aan het Noord-Willemskanaal en langs een drukke route tussen de A28 en Groningen Airport Eelde. Volgens het college wordt de uitstraling van het terrein hierdoor veel beter.
Als de gemeenteraad in Tynaarlo akkoord gaat met de plannen moet de initiatiefnemer omwonenden gaan betrekken bij zijn plannen.