Cel en tbs voor overval Bud Gett Hostel

Politie voor de deur van het overvallen hostel
Politie voor de deur van het overvallen hostel © ProNews
Voor een overval op het Bud Gett Hostel in Groningen is een 49-jarige Stadjer veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. Een 46-jarige mededader, ook uit Groningen, kreeg dezelfde celstraf opgelegd en tbs met voorwaarden. Hij hoeft niet gedwongen de kliniek in.
De mannen vielen op 22 januari in de vroege ochtend het pand binnen. Een medewerker van Bud Gett Hostel werd vastgepakt en tegen de grond gewerkt. Zijn mond werd met een hand afgedekt en de overvallers probeerden de man met een hard voorwerp te slaan. Ze riepen: ‘Geld, geld, geld’ en ‘schieten, schieten, schieten’. De medewerker werd gedwongen de kassa te openen. Er werd 300 euro buit gemaakt.
Het geld werd nadien verdeeld, zeiden de mannen eerder op zitting. De officier van justitie eiste 20 maanden cel en tbs. Ook de rechter vond dat de mannen voorafgaand aan de tbs-behandeling een celstraf moeten uitzitten. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan een ernstig feit en geen oog gehad voor de onrust en overlast die dit met zich meebracht. Beide mannen hebben een strafblad. De jongste liep nog in een proeftijd van een eerder opgelegde celstraf van twee weken. Die mag hij ook uitzitten.