Zes tips over woningoverval Papengang in Stad, 'namen genoemd'

Drie verdachten van de woningoverval aan de Papengang in Stad
Drie verdachten van de woningoverval aan de Papengang in Stad © Opsporing Verzocht
De politie heeft dankzij de uitzending van Opsporing Verzocht zes tips gekregen over de woningoverval aan de Papengang in de stad Groningen. Daarbij zijn ook namen van mogelijke verdachten genoemd.
In het tv-programma liet de politie dinsdag beelden zien van de verdachten.
Zij vielen deze zomer in de Papengang in het centrum van Stad, een woning binnen en bedreigden twee jongens. Dat deden ze in de nacht van 19 op 20 juni, met een knuppel en een mes. Eén van de twee jongens raakte daarbij lichtgewond.

Verdachten gefilmd in de Oosterstraat

De mannen die zeer waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de overval, zijn eerder die avond gefilmd door een bewakingscamera op de Oosterstraat. Een uur voor de overval, rond 21:30 uur, stonden deze verdachten aan het begin van de Papengang.
Op de beelden is ook te zien dat de mannen lange tijd met zijn vieren waren. De politie vermoedt dat een van de verdachten tijdens de woningoverval op de uitkijk heeft gestaan.
Bekijk de beelden hieronder.

Kenmerken daders

De overvallers zijn donkergetint en worden tussen 20 en 35 jaar oud geschat. Zeker drie van hen hebben lange dreadlocks. Eén van de verdachten, die een stuk steviger is dan de anderen, reed op een opvallende witte damesfiets met een bagagerek voorop.
De politie houdt er rekening mee dat de verdachten niet uit de stad Groningen komen.