FC bekert zonder te spelen verder, volgende ronde mogelijk weer (update)

FC-fans in de corona-opstelling in het stadion
FC-fans in de corona-opstelling in het stadion © Orange Pictures
De bekerwedstrijd van FC Groningen, uit tegen TEC uit Tiel, gaat niet door. De KNVB heeft alle 26 amateurclubs uit het toernooi gehaald. De FC is dus zonder te spelen door naar de volgende ronde.
Eerder besloot de KNVB alle duels in de eerste ronde van het bekertoernooi met amateurclubs te verplaatsen van eind oktober naar begin december. Door het huidige verbod op het spelen van wedstrijden voor amateurclubs kunnen ook op 1 en 2 december deze wedstrijden, zeventien in getal, niet doorgaan. Daarop heeft de KNVB nu besloten om alle amateurclubs terug te trekken.

Hoe nu verder?

Er bestaat een kans dat FC Groningen ook de volgende ronde niet in actie komt. Zaterdag is de loting voor de tweede ronde, maar door het wegvallen van de amateurclubs is er een 'verkeerd' aantal van 23 clubs nog actief in het bekertoernooi.
Omdat het gaat om een knock-outsysteem, wil de KNVB zo snel mogelijk weer op een 'goed getal' uitkomen. In dit geval moeten na de tweede ronde 16 ploegen overblijven.

Hoe gaan ze dat doen?

Komende zaterdag worden slechts zeven wedstrijden geloot, dus in totaal komen er veertien teams uit de koker. De negen overgebleven teams hebben geluk. Zij plaatsen zich zonder te spelen voor de laatste zestien. De overige zeven clubs komen uit de duels die zaterdag worden bepaald.

De uitleg in beeld

Duizelt het je al? De KNVB legt het uit in onderstaand filmpje.
In een update van dit artikel is de opzet voor de volgende bekerronde toegevoegd