Gemeente Groningen gaat proef doen met staand vergaderen

De Burgerzaal wordt gereed gemaakt voor het staand vergaderen
De Burgerzaal wordt gereed gemaakt voor het staand vergaderen © Gemeente Groningen
De gemeente Groningen gaat een proef doen met staand vergaderen als het stadhuis verbouwd is. Dat zegt wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) naar aanleiding van een initiatief van de VVD.
De liberalen lanceerden eerder deze week het plan om staand overleg mogelijk te maken in vergaderruimten.

Zitten is het nieuwe roken

'Zitten is het nieuwe roken', stelt de VVD. 'Bij staand vergaderen is de bloedcirculatie beter dan bij zittend vergaderen. Daardoor voelt men zich fitter en gezonder.'
De VVD stelt overigens niet voor om raadsvergaderingen staand te houden, als de verbouwing van het stadhuis achter de rug is. 'Het gaat mij met name om al die vergaderingen die we in de beroemde wandelgangen hebben', zei VVD-raadslid Jasper Boter eerder.

Proef in burgerzaal

Wethouder Jongman zegt dat er binnen de gemeente eerder ervaring is opgedaan met staand vergaderen, maar dat het niet altijd goed functioneerde. Ze wil daarom een proef doen in de nieuwe burgerzaal van het stadhuis, als de verbouwing van dat pand achter de rug is.
Die burgerzaal komt op de begane grond, en moet voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo kunnen daar ook recepties en tentoonstellingen gehouden worden.