Midwolmer die miljoenenerfenis van jongen (12) wegsluisde mogelijk toch de cel in

De 12-jarige jongen erfde miljoenen euro's
De 12-jarige jongen erfde miljoenen euro's © ANP
Tegen een 42-jarige man uit Midwolda en een 58-jarige man uit Roden heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep celstraffen van 36 en 12 maanden geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.
De mannen verduisterden jaren geleden 4 miljoen euro. De miljoenen waren van een destijds 12-jarige jongen, die het geld van zijn vader erfde. De erfenis bedroeg 16,6 miljoen euro. De mannen waren zijn bewindvoerders. Het OM eist ook dat de verdachten de 4 miljoen euro aan het slachtoffer terugbetalen, meldt RTV Drenthe.

Doorgesluisd als lening

Volgens het OM zou tussen oktober 2007 en juli 2008 het geld opgegaan zijn aan de schulden van een investeringsbedrijf. Onder het mom van een lening werd het geld doorgesluisd naar dat bedrijf, waarvan de Rodenaar directeur was. Zo konden schuldeisers - vaak beleggers in vastgoed - betaald worden. Het bedrijf ging uiteindelijk failliet.
De rechtbank veroordeelde de mannen in 2017 tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen. De man uit Roden kreeg 24 maanden, de man uit Midwolda 18 maanden. Ook eiste het OM voor de Rodenaar een verbod van vijf jaar om een beroep in de financiële dienstverlening uit te oefenen. De mannen gingen in hoger beroep.
Het gerechtshof in Zwolle doet op 2 december uitspraak.