Donar speelt Europese duels groepsfase op één locatie

Willem Brandwijk in actie namens Donar
Willem Brandwijk in actie namens Donar © Basketball Champions League
Voor de basketballers van Donar komt er iets meer ruimte in het speelschema van de FIBA Europe Cup. De Europese bond heeft de poulefase aangepast.
Normaal gesproken zou Donar in een groep van vier ploegen drie keer uit en drie keer thuis moeten spelen. De Europese bond heeft er vanwege de coronapandemie voor gekozen dit te veranderen naar drie duels op één locatie. Ook begint de groepsfase later.

Groep van Donar

Nadat Mornar Bar uit Montenegro zich heeft teruggetrokken uit de poule, is BC Parma uit het Russische Perm toegevoegd. Hierdoor bestaat de groep uit: Donar, Heroes Den Bosch, BC Parma (Rusland) en BC Borisfen (Wit-Rusland).

Later in actie

Donar speelt de wedstrijden van de poulefase tussen 24 en 30 januari volgend jaar. Aanvankelijk moesten de Groningers vanaf 6 januari al aantreden voor de groepsfase van de Europe Cup. De speellocaties worden later vastgesteld.

Knock-out fase

De twee beste ploegen van elke groep plaatsen zich voor de laatste zestien. Datzelfde geldt voor de vier beste nummers drie, van zes poules in totaal. De achtste- en de kwartfinales worden gespeeld van 21 tot en met 26 maart. De Final Four van 23 tot en met 25 april, en allemaal in hetzelfde format.