'Wereldberoemde' Stadsbeiaardier overladen met berichten na Stones-eerbetoon

Stadsbeiaardier Auke de Boer
Stadsbeiaardier Auke de Boer © Archief RTV Noord
De telefoon van stadsbeiaardier Auke de Boer ontplofte zowat nadat Mick Jagger zijn eerbetoon aan de Stones op Instagram deelde. 'Ik heb nog steeds niet alle berichten geopend', aldus een verblufte De Boer.
De Boer speelde vrijdagavond op het carillon van de Martinikerk een medley van Rolling Stones-nummers. Dat deed hij om de opening van de tentoonstelling 'Unzipped' in het Groninger Museum luister bij te zetten.

'Prachtig om de stad zo te promoten'

Niemand minder dan frontman Mick Jagger zelf deelde een video ervan op zijn Instagram-account met meer dan twee miljoen volgers. De klanten van Paint it black op het carillon gingen zo de wereld over.
'Prachtig natuurlijk dat we de stad, het carillon, het museum en de Martinitoren zo kunnen promoten. Dat vind ik geweldig!', zegt De Boer trots.

'Ik mag graag een popnummertje spelen'

Dat hij de Stones-nummers ten gehore zou brengen, was voor hem de normaalste zaak van de wereld. Dat Jagger hem dan met naam en toenaam noemt, zorgt er niet voor dat De Boer naast zijn schoenen gaat lopen.
'Ik word eigenlijk genoemd met iets wat ik eigenlijk al jaren in de stad doe. Ik mag graag een popnummertje spelen. Toen de Stones destijds in Groningen optraden, heb ik ook een popprogramma gespeeld.'

Broer tipte Paint it black

Met de voorstelling in het Groninger Museum op komst, dacht hij: daar moeten we wat mee doen.
'Mijn broer tipte nog dat ik zeker Paint it black moest spelen en niet alleen My dear lady jane. Mijn vrouw heet Jannie en ze is net jarig geweest, vandaar', lacht De Boer.
Overigens is het Instagrambericht van Mick Jagger met de video niet meer te zien op zijn account. Gelukkig hebben we de beelden nog: