Bosker: 'Het moet raar lopen wil ik nog kampioen worden.'

Marcel Bosker na de 5000 meter op NK afstanden in Heerenveen
Marcel Bosker na de 5000 meter op NK afstanden in Heerenveen © ANP Vincent Jannink
Schaatser Marcel Bosker staat na de eerste dag van NK Allround in Heerenveen op de tweede plaats. De kampioen van twee jaar geleden heeft in het algemeen klassement een ruime achterstand op Patrick Roest.
Daardoor is er weinig spanning meer om de titel. Bosker lijkt af te koersen op de tweede plaats als hij nummer drie Jan Blokhuijzen van zich weet af te houden.
Het liefst leg ik mij er niet bij neer, maar Patrick is momenteel beter
Marcel Bosker
Regerend wereldkampioen Roest won zaterdag zowel de 500 meter als 5 kilometer. Bosker werd op de sprint vijfde en klokte de derde tijd op de 5000 meter.

Zondag tegen Roest op 1500 meter

'Het liefst leg ik mij er niet bij neer, maar Patrick is momenteel beter. Het moet raar lopen wil ik nog kampioen worden', vertelde Bosker voor de camera van de NOS. Beiden rijden zondag op de 1500 meter tegen elkaar.
Chris Huizinga uit Garnwerd bezet in het algemeen klassement de zesde plaats. Hij werd negende op de 500 meter en reed naar de zesde tijd op de vijf kilometer.

Persoonlijk record

Bij de vrouwen is het kampioenschap nog niet beslist. Jorien ter Mors, rijdend voor het Groningse team IKO, gaat aan de leiding. Antoinette de Jong en Melissa Wijfje vormen nog een bedreiging.
Aveline Hijlkema uit Zuidwolde staat na twee afstanden zevende. Ze verbeterde haar persoonlijk record op de 500 meter. Ze klokte voor de eerste keer een tijd onder de veertig seconden.