Lichaam gevonden na woningbrand in Wedde

De politie heeft zondag aan het eind van de middag een lichaam aangetroffen in de grotendeels afgebrande woning in Wedde. Bij de brand van zaterdagnacht aan de Lageweg raakte een van de bewoners gewond. Een andere bewoner werd vermist. Al snel bestond het vermoeden dat de vermiste persoon nog in de woning was.

De politie, de Forensische Opsporing Brandonderzoek en de recherche deden zondag een groot deel van de dag onderzoek in de woning.

Het onderzoek gaat verder en richt zich nu op identificatie, aldus de politie. Het forensisch onderzoek naar de oorzaak van de brand vindt maandag plaats.

Felle brand

Vanwege de felheid van de brand, was niet duidelijk wanneer het pand betreden kon worden. 'Door de hitte duurde het uren voordat het naar een temperatuur was afgekoeld waarbij we daar naar binnen komen', zegt een politiewoordvoerder.

De vlammen slaan uit de woning in Wedde (Foto: Melarno Kraan/112 Groningen)

Vuur dreigde over te slaan

De brand brak rond 3.00 uur uit in een twee-onder-een-kapwoning. Omdat er nog mensen in de woning waren, rukten de hulpdiensten met groot materieel uit. De brand dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning, maar dat wist de brandweer te voorkomen.

Rond 5.30 uur was het vuur onder controle en kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Een van de twee woningen raakte door de brand zwaar beschadigd. De naastgelegen woning liep rook- en waterschade op.

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand BRANDWEER
Deel dit artikel:

Recent nieuws