Kringloop populair in coronatijd: 'De seventies zijn helemaal terug'

Kringloopwinkels zijn populaire plekken tijdens de coronacrisis. Je koopt er veel voor weinig en tijdens het opruimen van je eigen zolder en garage kun je er een heleboel oude meuk kwijt. Maar los van aftandse en versleten gebruiksvoorwerpen, zitten er ook pareltjes tussen: het Snuustergoud.
RTV Noord gaat de komende weken op zoek naar dat goud. Dat doen we in verschillende kringloopwinkels, vintage-zaken en antiekschuren in onze provincie. We worden aan de hand genomen door professionele stylisten en kenners op dit gebied.
In deze eerste aflevering neemt de Groningse interieurstyliste Annemarie Doedens ons mee naar kringloopwinkel Hangar050 in Aduard. Volgens Doedens zijn kringloopwinkels nu helemaal hot: 'Mensen gaan bewuster om met het milieu, hebben minder te besteden en vinden het leuk om wat te snuustern in zo'n winkel.'
Bekijk hier de eerste aflevering van Snuustergoud:
Snuustern in de kringloop
Volgens de vintage-kenner zijn er ook trends: 'De seventies zijn helemaal terug en ook de industriële look doet het goed. Als je je ogen goed de kost geeft, is er veel moois te vinden, voor weinig geld.'
De cadeautjes die we vinden geven we weg. Kent u iemand bij wie de voorwerpen zouden passen? Stuur dan een mailtje naar snuustergoud@rtvnoord.nl.